Vacanță de 38 de lei pe noapte, la mare: programul „Litoralul pentru toţi” a început

de: Ozana Mazilu
06 09. 2024

Turiştii care doresc să petreacă câteva zile la Marea Neagră pot profita de programul „Litoralul pentru toţi”, care a debutat pe 1 septembrie şi se desfăşoară până la finalul lunii. În cadrul acestui program, preţurile de cazare în staţiunile de pe litoralul românesc încep de la doar 38 de lei pe noapte de persoană, oferind o oportunitate accesibilă pentru vacanţe în afara sezonului estival de vârf.

Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) a anunţat că numeroase hoteluri de 2, 3 şi 4 stele s-au înscris în program, iar tarifele sunt cu până la 70% mai mici decât în plin sezon. În fiecare an, „Litoralul pentru toţi” atrage mii de turişti dornici să se bucure de soare şi mare la preţuri avantajoase.

Preţuri accesibile pentru toate buzunarele

Potrivit declaraţiilor lui Dragoş Răducan, preşedintele FPTR, scopul acestui program este de a oferi tuturor românilor posibilitatea de a petrece o vacanţă pe litoral, indiferent de buget. „Continuăm acest program de succes, pe care românii îl aşteaptă în fiecare an. Este perioada în care preţurile pe litoral sunt cu până la 70% mai mici decât în vârf de sezon, iar pentru mulţi turişti reprezintă, poate, singura variantă prin care pot merge în vacanţă la mare câteva zile”, a afirmat acesta.

Preţurile pornesc de la 38 de lei pe noapte de persoană, cazare fără masă, la un hotel de 2 stele din Eforie Nord. În staţiunea Mamaia, cazarea într-o cameră dublă la un hotel de 3 stele începe de la 77 de lei pe noapte de persoană, în timp ce în sudul litoralului, tarifele sunt de la 60 de lei pe noapte de persoană pentru un hotel de 3 stele. De asemenea, turiştii care preferă pachete all-inclusive pot găsi oferte începând de la 210 lei pe noapte de persoană, într-o cameră dublă la un hotel de 3 stele din staţiunea Venus.

Rezervări rapide pentru locuri limitate

Pentru cei interesaţi de aceste oferte, organizatorii recomandă efectuarea rezervărilor cât mai curând posibil, deoarece locurile disponibile sunt limitate şi se epuizează rapid. Rezervările se pot face atât direct la hoteluri, cât şi prin intermediul agenţiilor de turism, iar turiştii pot achita pachetele şi cu carduri de vacanţă, ceea ce face accesul la aceste oferte şi mai convenabil.

Programul „Litoralul pentru toţi” este singurul program social din România susţinut în totalitate de mediul de afaceri, fiind la a 45-a ediţie. Detalii suplimentare despre hotelurile incluse în această ediţie a programului pot fi găsite pe site-ul oficial al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, www.fptr.ro.

Acest program, lansat anual, atrage turişti datorită tarifelor foarte avantajoase şi condiţiilor bune de cazare oferite de hotelurile participante. În plus, oferă o alternativă ideală pentru cei care preferă să evite aglomeraţia din sezonul de vârf, dar doresc totuşi să se bucure de un sejur la mare. Cu preţuri accesibile şi pachete pentru toate gusturile, „Litoralul pentru toţi” rămâne o opţiune populară printre români.